Tavuk suyundaki bilinmeyen mucize! Bu fayda hiçbir ilaçta bulunmaz.
Mevsimsel griple mücadele ederken ilaç desteği kadar beslenme de önemli.
Vücuttaki enfeksiyon, bakteri ve düşük bağışıklıkla savaşan vitamin ve mineraller eksik edilmemelidir.
Geçmişten günümüze hasta çorbası olarak bilinen tavuk suyu herkesin ilk tercihidir.
Tavuğun Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. Birçok seçeneği ve avantajı ile sofralardan eksik olmuyor. Ama tavuk suyundaki şifa başka…
İşte tavuk suyunun bilinmeyen mucizeleri…
tavuk suyu; Sinüsleri açmaktan eklem ağrılarını dindirmeye ve vücut halsizliklerini gidermeye kadar pek çok iyileştirici özelliği vardır.
Tavukta bulunan B2, B3, B5, B6 ve B12 vitaminlerinin hepsi suda eriyen vitaminler olduğundan tavuk suyuna geçerler.
İçerdiği kollajen ve jelatin sayesinde yaşlanmaya bağlı eklem ağrılarına karşı etkili bir destektir.
Araştırmalar, tavuk suyundaki amino asitlerin solunum sistemindeki iltihaplanmaya karşı etkili olduğunu ve sindirim sisteminde toparlayıcı ve yumuşatıcı bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.
Tavuk suyu tanımı:
Tavukları yıkayıp tencereye alın. Yıkayıp iri iri doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ekleyin.
Soğuk su, baharatlar ve sarımsağı ekleyip etler pişene kadar 1,5 saat kaynatın.
Tavuk suyunu süzün ve soğutun ve buzdolabında saklayın.